Vi har fullført samlivskurset PREP

Torsdag 30. august startet vi opp PREP-kurs i Drammen. Åtte ganger har vi hatt faste møter med ulike temaer:

1: «Hva er PREP, Forebygge og snu, Styrke og dyrke»
2: «Da vi ble et par» og «Finne balansen»
3: «Oppdag negative konfliktmønstre» og «Tenkepause»
4: «Snakke samme på en trygg måte – Tale/ Lytteteknikk» og «Vennskap & glede»
5: «Leve med forskjeller» og «Sex & sånn»
6: «Vanskelige temaer og behov gjemt under overflaten» og «Problemhåndtering»
7: «Tilgivelsens kunst» og «Takle vanskeligheter sammen»
8: «Skal vi bli gamle sammen» og «Hvordan vil vi ha det sammen – Grunnregler»

PREP samlivskurs er et forebyggende og forholdsstyrkende kurs, og hjelper par til å ha større glede av forholdet sitt og gir verktøy til å forbedre kommunikasjonen. På et PREP-kurs er det både humor og alvor. Det vil handle om kjærlighet, forventninger, glede og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon.

Det har vært en engasjert gjeng som har fått tid til å fokusere på seg selv som kjærestepar. Vi har hatt en faglig innføring til de ulike temaene før parene har jobbet selvstendig, eller med støtte fra kursholderne.

Alle meldte seg på kurs for å kunne gjøre noe hyggelig med partneren sin og styrke parforholdet. De hadde håp om noen gode råd på veien videre. De ønsket å stå bedre rustet til vanskelige perioder og ville bli bedre på å kommunisere/ bli kjent med partneren sin.

På spørsmål om hva er det viktigste de sitter igjen med etter kurset, svarer deltakerne; «Jeg har blitt bedre kjent med partneren min og fått gode råd», «Vi har faktisk lært noe!», «Det har blitt lettere å sette ord på ting fra hverdagen», «Jeg har blitt mer tålmodig!», «Vi har fått mer forståelse for hverandre» og «Vi samarbeider godt, noe som  vi merker på ungene også – de har det bedre i hverdagen».

Vi spurte også om deltakerne har gjort noen endringer/ tiltak for å forsterke parforholdet, og fikk følgende svar:
» Jeg er flinkere til å vente på tur når vi prater», «Nå tror jeg at jeg LYTTER», «Vi bruker tale- lytteteknikken og jobber mer med hverandre og lander diskusjoner», «Vi prøver å sette av kjærestetid» og «Vi snakker mer sammen og vet hva den andres signaler er – og hvordan vi skal møte dem på en god måte».

Om deltakerne vil anbefale PREP-kurs for andre par? Et enstemmig JA, runger fra kjæresteparene: «Dette er noe alle har bruk for. Det har vært fint for å finne tilbake til noe av det som var mellom oss før alt ansvaret kom dalende», «Mye å lære om samliv og om å tolke hverandre, og unngå krangling», «Ja, fordi det er et kurs som er godt for alle par og man lærer å kjenne partneren sin bedre».

Dokumentert virkning av PREP samlivskurs

Siden PREP samlivskurs ble lansert i Norge har over 30.000 personer deltatt på kurs. Studier viser at par som har gått på PREP samlivskurs har opptil 50 prosent større sannsynlighet for å forbli i parforholdet og være tilfreds med det, enn par som ikke har fått denne kunnskapen og treningen.

Vi planlegger nye PREP-kurs i 2019 – både helg og over 8 uker. Ta kontakt med Marianne eller Ann Marie hvis du er interessert i å høre mer!