Kokk & Le – et gruppetilbud for foreldre som er hjemme på dagtid

Nå er vi godt i gang med første kurs i Kokk & Le! Dette er et gruppetilbud til mødre og fedre som går hjemme på dagtid som ønsker å lære å lage mat. Vi ønsker å lage enkle, sunne og rimelige middagsretter som deltagerne kan ta med hjem å servere sin egen familie.

Kursets varighet: ca.2,5- 3 timer hver gang, og det går over 4 ganger. Hver gang forbereder vi minst et miljøterapeutisk- og et mat/kostholdstema.

Målgruppe:  Våre brukere som er hjemme på dagtid.

Hensikten med gruppa: Lære å lage sunne, enkle og rimelige middagsretter til egen familie. Øke interessen for og forståelsen av sunt og riktig kosthold. Se nytteverdien av et riktig kosthold med tanke på barns fysiske og psykiske utvikling. Merverdi, som blant annet: Samarbeide med nye (og ukjente) personer i trygge omgivelser Nettverksbygging Språk- og begrepstrening Styrke relasjonen innad i familien ved at man spiser middag sammen. Se hverandres egenskaper.

Rammer og struktur: Torsdager kl.10:00- 13.00, 6 deltagere og 2 ansatte pr gang. Lage enkle middager til å ta med hjem Første gang får de utdelt et forkle med navnet sitt på, et par tette oppbevaringsbokser, en mappe/perm og et nett(også med navnet sitt på) til å ha det i. Hver gang får de utdelt oppskriften på dagen rett som de kan samle i permen sin.